Menu Close

Realizacija projekta „Jačanje osobnih kompetencija branitelja, socijalna integracija te pružanje izvaninstitucionalnih usluga“ prije i tijekom razdoblja karantene zbog pandemije Covid 19 virusom.

U cilju bolje integracije u društvo te poboljšanja i očuvanja zdravlja naših članova u suradnji sa partnerom iz Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koja djeluje na području Zagreba osmislili smo program s kojim smo se javili na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. U tome smo i uspjeli kao jedna među prvima na listi odobrenih sredstava.

 Ukupna vrijednost projekta je 1.948.734,62 od kojeg Europska unija sufinancira 1.656.424,43. Trajanje projekta 05.02.2020. – 05.02.2022.

 U Ožujku mjesecu počela su predavanja sa članovima naše Udruge Albanaca branitelja  Hrvatske u Domovinskom ratu.

Program psiho – socijalne rehabilitacije realiziran je kroz 2 radionice u razdoblju od 4. do 11.ožujka 2020., kroz uvodni dio i upoznavanje predavača prof. Zorana Komara i sudionika predavanja, dok se u drugoj radionici govorilo o uzrocima izbijanja rata.

Program uspješnog suočavanja sa stresom i uključivanje u svakodnevni život realiziran je kroz 2 radionice od 4. do 11.ožujka 2020., kroz uvodni dio i upoznavanje predavača prof. Zorana Komara i sudionika predavanja, dok smo se u drugoj radionici upoznavali s pojmom stresa, porijeklom i njegovom ulogom u životima svih živih bića.

 Kroz provedbu programa jačanja osobnih kompetencija – nutricionizam i zdravlje članove je u 4 radionice u razdoblju od 4. do 14. ožujka vodila Diana Kozniku. Tako su se članovi upoznali sa važnosti elektrolita i makro minerala u ljudskom organizmu.

 Članovi zajednice Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu i za vrijeme pandemije odgovorno su pokazali brigu jedni o drugima. Kako je sigurnost svakodnevna odgovornost a fizička udaljenost nije i društvena izolacija članovi su se organizirali i povezali putem društvenih mreža te preko programa Skype održali niz on line radionica.

 U okviru programa psiho-socijalne rehabilitacije prof. Zoran Komar održao je 4. radionice u razdoblju od 1. do 22.travnja  pod nazivima: „Gdje si bio 91.“, „Albanci u Domovinskom ratu“, „Drage volje“, „Ratnici i civili“.

 Program uspješnog suočavanja sa stresom i uključivanje u svakodnevni život realiziran je kroz 4 radionice u razdoblju od 1.travnja do 22, travnja. 2020. Članovi su sudjelovali u on line raspravama „Što me može potresti“, „Stres moj svagdašnji“, „Stres u doba Korone i potresa“ i „Život u karanteni“.


  Kroz provedbu programa jačanja osobnih kompetencija – nutricionizam i zdravlje članove je on line vodila Diana Kozniku u 9 radionica u razdoblju od 2. do 30. travnja. Tako su se članovi upoznali sa ulogom magnezija i sumpora u ljudskom organizmu, svojstvima masti i njihovoj ulozi u ljudskom organizmu, podjelom mikronutrijenata u ljudskom organizmu, ulogom bakra i joda u ljudskom organizmu, mikronutrijentima cinkom i flourom, željezom, ostalim mikronutrijentima, ugljikohidratima i vitaminima topivim u mastima-A i D vitaminima.

Kroz on line radionice članovi su ostali povezani, osuvremenili su komunikaciju i ostali odgovorni. Kroz sljedeće mjesece nastavljamo sa danjim predavanjima kroz program Skype.

U tijeku je također i natječaj javne nabave kombija za potrebe rada naše udruge.

 Uskoro ćemo raspisati natječaj javne nabave za organizaciju kampova u kojem trebamo provesti program terapije pecanjem i druge aktivnosti.

O nastavku predavanja te daljnjim aktivnostima oko realizacije programa možete saznati na našoj mrežnoj stranici www.uabhdr.eu koju smo isto realizirali iz dobivenih sredstava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *